Králík dnes patří mezi poměrně svátečně se vyskytující maso na našem stole. Abychom nezapomněli, jak chutná, můžeme si ho dnes připravit s voňavými bylinkami.
Ingredience:
1 králík
50g slaniny
1 cibule
1 mrkev
1/4 celeru
3 stroužky česneku
na marinádu:
3 lžíce oleje
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička oregana
1 lžička šalvěje
sůl
Postup:
Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. Necháme do druhého dne odležet.
Druhý den na kostičkách slaniny zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu a nasekaný česnek. Vložíme králíka, podlijeme a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
Tip
Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.
Napsat komentář