Lasagne verde alla ricotta, jak zní originální název dnešního receptu, nepatří mezi příliš známé zástupce těstovinové kuchyně. A je to škoda!

Ingredience:
500 g tvarohu
mletý muškátový květ
sůl
2 polévkové lžíce vařící vody
400 g zelených nudlí
75 g másla
50 g strouhaného parmezánu

Postup:
Tvaroh, muškátový květ a sůl mícháme se 2 lžícemi vařící vody tak dlouho, až vznikne polotekutý krém.

Nudle uvaříme nadvakrát. Kouskem másla vymažeme ohnivzdornou formu a střídavě do ní dáváme vrstvu nudlí a tvarohu. Vrchní vrstvu tvoří tvaroh. Posypeme ji parmezánem a nastrouhaným zbývajícím máslem.

Dáme do předehřáté trouby a pečeme na středním stupni, dokud tvarohová vrstva nezhnědne.

Tip: Místo tvarohu můžeme použít, jako praví Italové, ricottu.