Přeneste si Itálii až na svůj stůl! Touto červeno-bílo-zelenou kombinací jistě nadchnete i své děti.
Ingredience:
300 g rajčat
125 g mozzarelly
1 cibule
2 stroužky česneku
1 svazek bazalky
8 vajec
2 lžíce mléka
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
Postup:
Rajčata omyjeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Konec se stopkou odřízneme a dužinu nadrobno nakrájíme. Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme na drobné kostičky.
Cibuli a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bazalku opereme a opatrně osušíme kuchyňskými papírovými utěrkami. Poté ji nasekáme nadrobno, bez silných stonků.
Do mísy rozklepneme vejce a dobře promícháme s mlékem. Směs osolíme a opepříme.
Pak upečeme dvě omelety a na každou z nich použijeme polovinu přísad. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme v něm nasekanou cibuli a česnek. Přidáme bazalku a krátce společně dopečeme.
Vejce promícháme s rajčaty a polovinu směsi nalijeme na pánev. Rovnoměrně ji rozprostřeme a asi 5 minut pečeme při mírné teplotě. Na povrch nasypeme sýr a tuto stranu ještě dalších 5 minut dopékáme.
Pak omeletu obrátíme: necháme ji sklouznout na připravený talíř, poté ji překlopíme na další talíř a z něj zpátky na pánev. Dopékáme další 3 minuty. Udržujeme ji v teple, než je upečená i druhá omeleta. Podáváme ji se zeleninovým salátem.
Tip:
Omeleta bude pohádková také s paprikou nebo s ovčím sýrem. Papriku nakrájíme na kostičky a s cibulí zapečeme. Ovčí sýr použijeme podobně jako mozzarellu.
Napsat komentář