Krůtí maso je podobně zdravé jako třeba kuřecí a proto by mělo patřit na stůl každého, komu není jedno, co jí. Pokud na něj máte chuť, můžete si například udělat recept, který vám dnes přinášíme.

Ingredience:
4 krůtí řízky
sůl
pepř
2 rajčata
200 g máslového sýra
1 lžíce sekané bazalky
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
100 ml vývaru z kostky
200 g smetany

Postup:
Krůtí řízky osolíme, opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vybereme zrníčka. Dužinu nadrobno nakrájíme. Máslový sýr najemno nastrouháme. Obojí smícháme s bazalkou, okořeníme pepřem a rozdělíme na řízky. Maso stočíme a svážeme nití.

Rozehřejeme olej a máslo a závitky ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme na malém ohni asi 8 minut. Závitky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Výpek zalijeme smetanou a svaříme do husté omáčky.

Závitky v omáčce ještě 2 minuty povaříme.