Výborné jídlo, které se dobře připravuje – tentokrát s kaparami a sardelkami!
Ingredience:
600 g vepřových řízků
pepř
2 stroužky česneku
1 větvička rozmarýny
1 lžička sladké papriky
3 lžíce olivového oleje
1 velká bílá cibule
1 červený paprikový lusk
3 sardelkové řezy
1 velká konzerva loupaných rajčat
1 lžíce kapar
1/2 citronu
1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
sůl
Postup:
Maso nakrájíme na pruhy široké asi 2 centimetry a okořeníme je 1/2 lžičky pepře. Oloupeme česnek, otrháme jehličky rozmarýny, obojí pak na drobno nakrájíme a smícháme s paprikou a olejem. Přidáme maso a vše marinujeme asi 1 hodinu.
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Paprikové lusky rozčtvrtíme, zbavíme semínek a vnitřků, omyjeme je a nakrájíme na proužky. Sardelkové řezy nasekáme nadrobno. Rajčata necháme odkapat a nakrájíme nahrubo, šťávu přitom zachytíme.
Do velké pánve vložíme maso s marinádou a zprudka opečeme. Přidáme cibuli, papriku, sardelky, rajčata, kapary a společně opékáme. Pánev zakryjeme poklicí a dusíme asi 25 minut. Podle potřeby přilijeme ještě trochu rajské šťávy.
Citronovou kůru nastrouháme na jemno a spolu s petrželkou ji nasypeme na vepřové maso. Jídlo osolíme a dochutíme ještě pepřem a citronovou šťávou.
Tip:
Jako příloha se k jídlu zvlášť dobře hodí loupané brambory nebo čerstvá bílá chlebíčková veka.
Napsat komentář