Váš portál do světa gastronomie

Svěží tuňákový salát s kozím sýrem

Svěží tuňákový salát s kozím sýremJak se na jaře hlásí o své slovo sluneční paprsky, příroda kvete, včelky se probouzejí, tak většinou dostávám chutě na lehčí jídla. A navíc, když si člověk přiveze z farmářského trhu čerstvý kozí sýr, tak si říká, že by bylo fajn ho použít například v salátu. Co třeba svěží tuňákový salát s kozím sýrem? Dali byste si říct? Já si dal.

Svěží tuňákový salát s kozím sýremIngredience:
tuňák ve vlastní šťávě z konzervy
200g kozího sýra
cca 10 ks cherry rajčátek
1 jarní cibule
hlávkový salát
černé olivy
2 vejce uvařená natvrdo
extra panenský olivový olej
sůl

Svěží tuňákový salát s kozím sýremPostup:
Postup je primitivní ;) Tuňáka vyndáme z konzervy a rozdělíme na malé kousky. Přidáme nakrájený kozí sýr, cherry rajčátka, olivy a jarní cibulku. Osolíme a přilijeme olivový olej. Vše promícháme.

Na talíř naklademe 2 listy hlávkového salátu – vyberte si ty větší listy, z “obalu” salátu. Naklademe promíchaný salát a na vrch přidáme půlky natvrdo uvařených vajec.

A je hotovo. Vždyť jsem říkal, že to je primitivní ;)

Svěží tuňákový salát s kozím sýrem

3 komentáře

  1. blondie

    Zrovna začínám s dietkou, abych se vešla v létě do plavek a tenhle recept se bude sakra hodit. Mám ráda saláty bez majonéz, jen jich sem dávejte víc!

  2. Jana Krutílková

    Díky za tip, jak uplatnit tuhle kozí lahůdku!

  3. Alena

    Tuňákové saláty zbožňuji. Ale s kozím sýrem jsem je ještě nedělala. Děkuji za dobrý tip !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑