Jak se na jaře hlásí o své slovo sluneční paprsky, příroda kvete, včelky se probouzejí, tak většinou dostávám chutě na lehčí jídla. A navíc, když si člověk přiveze z farmářského trhu čerstvý kozí sýr, tak si říká, že by bylo fajn ho použít například v salátu. Co třeba svěží tuňákový salát s kozím sýrem? Dali byste si říct? Já si dal.
Ingredience:
tuňák ve vlastní šťávě z konzervy
200g kozího sýra
cca 10 ks cherry rajčátek
1 jarní cibule
hlávkový salát
černé olivy
2 vejce uvařená natvrdo
extra panenský olivový olej
sůl
Postup:
Postup je primitivní ;) Tuňáka vyndáme z konzervy a rozdělíme na malé kousky. Přidáme nakrájený kozí sýr, cherry rajčátka, olivy a jarní cibulku. Osolíme a přilijeme olivový olej. Vše promícháme.
Na talíř naklademe 2 listy hlávkového salátu – vyberte si ty větší listy, z “obalu” salátu. Naklademe promíchaný salát a na vrch přidáme půlky natvrdo uvařených vajec.
A je hotovo. Vždyť jsem říkal, že to je primitivní ;)
Zrovna začínám s dietkou, abych se vešla v létě do plavek a tenhle recept se bude sakra hodit. Mám ráda saláty bez majonéz, jen jich sem dávejte víc!
Díky za tip, jak uplatnit tuhle kozí lahůdku!
Tuňákové saláty zbožňuji. Ale s kozím sýrem jsem je ještě nedělala. Děkuji za dobrý tip !