Mufloní maso jsem zatím neměl tu čest vyzkoušet a tak, když se v našem řeznictví objevilo, neváhal jsem. A nebyla to špatné volba. Je právě sezóna zvěřiny a pokud budete mít možnost, určitě mufloní maso ochutnejte. Tady máte inspiraci v podobě mufloního guláše.
Ingredience:
600g mufloního masa
500ml masového vývaru
4 cibule
1 lžíce sádla
1 lžíce rajského protlaku
1 feferonka
1 lžíce mleté papriky
sůl
pepř
kmín
1 lžíce hladké mouky
Postup:
Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozpáleném sádle.
Přídáme kostky masa, rajský protlak, sůl, pepř, kmín, mletou papriku, nakrájenou feferonku a podlijeme vývarem. Dusíme téměř doměkka.
Před dovařením zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozšlehali ve studené vodě.
Necháme projít varem a podáváme třeba s knedlíky.
Myslím že tento recept jste opálili z vepřového nebo hovězího guláše, aniž by jste ho ochutnali….
Mufloní maso jeli vařeno na sýdle, ukrutně je cítit po kozlině nebo prkem…Jdem zvědav, zda by jste snědli alespoň 6 lžic…Zkuste to spíš na másle nebo(poradím když přiznáte, že jste to vymysleli a neochutnali…
Jack: Děkuji za komentář. Jsem si celkem jistý, že jsem recept nejen uvařil (viz fotky), ale i ochutnal a snědl a žádné ukrutné pocity jsem při tom (a ani následně :)) neměl. Kdybych měl, tak bych takový recept pochopitelně neuveřejnil.
Ono je to s guláši těžké, protože milion lidí uvaří milion nejrůznějších variant. A já budu rád za tu vaši, když ji připíšete do komentářů.