Prvním finalovým receptem soutěže o nejlepší recept s dýní je dýňové rizoto od Jany Vítovcové z Plzně. Jakpak se asi takové dýňové rizoto připravuje? Podívejme se tedy na to.
Ingredince:
400 g kulatozrnné rýže
100g dýňové dužiny (nakrájet na nudličky)
80 g másla
100g parmazánu
1 cibule
0,5 l masového vývaru
sůl, pepř, zelená petržel
Postup:
Nakrájíme cibuli nadrobno, rozehřejeme 40g másla a smažíme dozlatova.
Pak přidáme dýni. Krátce restujeme. Přidáme vývar, osolíme, opepříme. Přisypeme rýži, vaříme do měkka. Pak přidáme nastrouhaný parmazán a najemno nakrájenou petržel.
Chvilku necháme odstát a pak podáváme.
Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!
Tak to je super rizoto! Máte můj hlas!