Enchiladas, tedy palačinky, plněné nejrůznějšími náplněmi se stávají čím dál populárnější. A taky pro to je důvod – jsou opravdu mňam! Dnes je naplníme vynikajícím fazolovým krémem. A pozor – bude to trochu pálit!
Ingredience:
375 g červených fazolí nebo 2 konzervy (po 255 g po okapání)
2 l vody
1 cibule
1 chilli paprička
2 lžíce stolního oleje
1 lžička cukru
4 lžíce zakysané smetany
pepř
kayenský pepř
Enchiladas:
100 g hladké mouky
100 g kukuřičné mouky
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička soli
400 ml mléka
4 lžíce stolního oleje na smažení
Postup:
Fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je vaříme doměkka přiklopené pokličkou. Pokud používáme konzervované fazole, tento odstavec přeskočíme.
Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Chilli papričku opláchneme, rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na velmi jemné kousky.
Na pánvi rozehřejeme olej, cibuli osmahneme, po chvíli přidáme nakrájenou papričku, krátce podusíme a přisypeme cukr.
Doměkka uvařené fazole s trochou vývaru z fazolí rozmixujeme. Vznikne jemný krém.
Přidáme cibuli a chilli papričku a vmícháme do krému. Ochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem. Fazolový krém necháme na tepelném zdroji.
Z mouky, kukuřičné mouky, rozšlehaného vejce, kypřícího prášku, soli a mléka rozmícháme hladké těsto.
Na pánvi rozehřejeme olej a postupně osmažíme 8 malých palačinek (průměr cca 16 cm).
Palačinky rozpůlím, na každou polovinu dáme trochu fazolového krému a svineme do kornoutku. Podáváme obalené ubrouskem nebo pergamenovým papírem.
Tip: Pokud nechcete ztrácet čas přípravou enchiladas, můžete je koupit hotové a pak již jen připravit podle návodu na obalu.
Napsat komentář