Oklahomská vepřová žebírkaOklahomská vepřová žebírka jsou také inspirovány receptem Zdeňka Pohlreicha. Proč se k tomu nepřiznat. Zvlášť, když výsledek je doslova a do písmene úžasný! Ugrilovat si je můžete buď na grilu a nebo v troubě, tak jsem to udělal nakonec já.

Oklahomská vepřová žebírkaIngredience:
1 kg vepřových žebírek
1/2 cibule (najemno nasekaná)
3 lžíce cukru krystalu
2 lžíce hnědého cukru
2 lžičky sladké papriky
1 lžička chilli papriky
1 lžička římského kmínu
sůl
pepř celý

Oklahomská vepřová žebírkaPostup:
Do mixéru vložíme nakrájenou cibuli, hnědý i krystal curk, papriku, chilli, sůl, pepř, římský kmín a vše rozmixujeme na pastu.

Žebírka odblaníme a odstraníme tuk. Celé je pak potřeme připravenou směsí koření a necháme minimálně dvě hodinky odležet v lednici.

Zapneme troubu na grilování (nebo připravíme gril na napřímé grilování) při teplotě cca 140-150°C. Žebírka vložíme do trouby a grilujeme zhruba 4 hodiny. V polovině doby je otočíme.

Ihned podáváme.