Máte rádi křupavoučké okurky vytažené ze správně kyselého láku? Nejlépe ty, co jsou doma připravené? Pak si zkuste recept na znojemské okurky, který poslal Lubomír Štancl.
Ingredience:
3 a 3/4 litru vody
1 a 1/4 litru octa
40 dkg cukru
15 dkg soli
30 kuliček černého pepře
30 kuliček nového koření
10 kousku hřebíčku a 5 středních bobkových listů
Postup:
Lák vaříme přesně 20 minut, zchladíme,nalijeme na okurky ve sklenicích a sterilujeme 15 minut při teplotě 75-80 st, Celsia. Ne víc, jen tak zůstanou okurky křupavé.
Pozor! Záleží na každém zrnku koření a tak je dávkování nutné pečlivě a přesně dodržet!
No sláva, konečně někdo kdo tam nerve DEKO nebo umělá sladidla !