Váš portál do světa gastronomie

Studená cuketová polévka

Studená cuketové polévkaTaké nevíte, co dělat s nadúrodou cuket? I cuketa se dá zpracovat na polévku. Ta, kterou vám představím v následujícím receptu, se dá jíst teplá i studená. Já mám ale raději studenější verzi. Je to jednoduchá a rychlá polévka, plná chuti. Jdeme na to!

Studená cuketové polévkaIngredience:
5 středních cuket
1 cibule
3 stroužky česneku
1 a 1/4 litru zeleninového vývaru
olivový olej
sůl

Postup:
Ve větším hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.

Přidáme cukety nakrájené na půlkolečka, promícháme s cibulí a česnekem. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a pak necháme cca 10-15 minut na středním plameni vařit, dokud nejsou cukety měkké.

Necháme trochu vychladnou a ručním mixérem rozmixujeme. Dosolíme.

Podáváme vlažnou nebo vychlazenou a polévku můžeme ozdobit lístky bazalky a zakysanou smetanou.

1 komentář

  1. Adéla P.

    Studenovou cuketovou polévku také doma děláme. A oproti tomuto receptu si tam ještě přidáme tak jednu, dvě střední a uvařené brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑