Brusinková omáčka ozvláštní spoustu podzimních jídel. A protože je právě její čas, tak jsem se rozhodl vám přiblížit, jak se vaří. Je to brutálně jednoduché, takže se toho opravdu nemusíte nikdo bát. Za pár minut máte hotovou báječnou omáčku třeba k tmavým masům.
Ingredience:
125 g sušených amerických brusinek
300 ml nektaru z amerických brusinek
1-2 lžíce cukru
strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
sůl
Postup:
Cranberries dejte spolu s nektarem, cukrem a pomerančovou kůrou do hrnce. Za stálého míchání a na středním plameni asi 10 minut povařte. Dochuťte solí a nechte vychladnout.
Tip: Omáčku z Cranberries můžete nejrůznějším způsobem dochucovat a zjemňovat. Navoní a okoření ji mletý hřebíček, čerstvě strouhaný muškátový oříšek nebo jemně nastrouhaný čerstvý zázvor. Ostřejší tropický švih jí dodá jemně pokrájená chilli paprička, kousky ananasu a sekané listy koriandru. Exotické chuti dosáhnete s tobolkami kardamomu, badyánem a čerstvou vanilkou.
Fotografie: Cranberry Marketing Committee
Díky za obohacení mé kuchyně! Omáčka je skvělá a mě i manžovi chutnala!