Minulý týden to bylo v práci trochu hektické a po takových dnech se člověku nechce večer doma příliš vyvářet. Asi to znáte sami. A proto jsem vzal zavděk touto rychle připravenou večeří, kterou navíc nepohrdnou ani vegeteriáni mezi námi.
Jde o recept původem z Mexika, kde do něj ale místo měkkého sýra přidávájí hustou smetanu. Snad vám lokální úprava bude chutnat ;)
Ingredience:
1 plechovka kukuřice, cca 300g
50g másla
1 menší cibule, jemně nakrájená
1 nakrájená zelená paprika
130g měkkého sýra
25g nsatrouhaného parmezánu
sůl
mletý pepř
Postup:
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibulku a smažte, dokud nebude cibulka průhledná. Přidejte kukuřici a zhruba 5 minut smažte. Přidejte papriku a chvilku ještě pokračujte ve smažení.
Vmíchejte měkký sýr a strouhaný parmezán. Vařte při mírné teplotě, dokud se oba sýry nerozpustí a neobalí směs. Osolte a opepřete a můžete podávat.
Kraasne fotky,Zuzka!!!a som velmi rada,ze si tam s nami bola,a pomohla nam vikzulyt paradny Pad Thai ..a pri pohlade na tvoje orechove stanglicky silno lutujem,ze som si dala len jednu..teraz by som zjedla asi celu kabelku:))