Ne vždy je nutné zakončit dobré jídlo dezertem, který je pečený. Sladká tečka na konec může být i z ovoce, ne? Co byste řekli na takový sladký banán na pomerančové šťávě?
Ingredience:
3 banány (ne úplně zralé)
50 g másla
šťáva z 1 pomeranče
1 lžička mleté skořice
0,5 šálku třtinového cukru
Postup:
Toubu předehřejeme na 180°C. Banány oloupeme a rozřízneme je podélně napůl. Vložíme do zapékací misky, poklademe je plátky másla a polijeme pomerančovou šťávou. Banány pak posypeme směsí cukru a skořice.
Pečeme cca 15-20 minut, až banány změknou a cukr se rozpustí ve šťávě.
Můžeme podávat. Pokud máte rádi tučnou smetanu, tak si jí k banánům můžete na talíř kopeček dát ;)
Napsat komentář