Tagliatelle s dušenými rajčatyDnešní recept je z kategorie jednoduchých (ehm, to tu bývá většinou) a rychlých (to tu také většinou bývá). Ale přesto jsou tyto těstoviny jiné. Že by to bylo brusinkami? Nebo snad vermutem? Vyzkoušejte sami a napište mi do komentářů :)

Ingredience:
400 g tagliatelle (italských těstovin)
sůl
2 stroužky česneku
800 g cherry rajčátek
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička pepře
1 čajová lžička cukru
90 g celých sušených brusinek
100 ml vermutu Noilly Prat
100 g rukoly
60 g parmazánu

Tagliatelle s dušenými rajčaty

Postup:
Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu v dostatečném množství vařící osolené vody. Mezitím oloupejte a jemně nasekejte česnek. Rajčata omyjte a některá rozpulte.

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Prohoďte na něm rajčata a česnek. Osolte, opepřete a oslaďte. Přidejte brusinky. Podlijte vermutem Noilly Prat a nechejte 2-3 minuty vařit. Slijte těstoviny a přidejte je k rajčatům a promíchejte na pánvi.

Očistěte, omyjte a osušte rukolu, položte ji na talíř a na ní nandejte porci těstovin s rajčatovou směsí. Ihned servírujte. Ozdobte hoblinkami parmazánu.