KFC bojuje proti náhražkám a všemu umělému, a proto vyhlašuje válku falešnému kuřeti Kurňákovi – lstivému stvoření předstírající, že je kuře. KFC svým zákazníkům nabízí pouze produkty vyrobené ze skutečného masa. Čerstvé kuře z lokálních zdrojů je do všech restaurací KFC dodáváno 2-3x týdně a kuchaři ho každý den ručně krájí, marinují, obalují a tepelně upravují těsně před tím, než ho naservírují zákazníkovi. Právě čerstvost a vysoká kvalita činí kuře z KFC tak lahodným!
Čerstvé a vysoce kvalitní maso od lokálních dodavatelů
Chuť kuřecího masa je ovlivněna jak jeho původem, tak dobou skladování. Kuře z KFC je tak lahodné proto, že čerstvé chlazené maso je do všech restaurací dováženo 2-3x týdně lokálními dodavateli. Kuřata v KFC jsou čerstvá a vždy připravovaná těsně před podáváním.
Průmyslově nezpracováváme, nemeleme – krájíme!
V KFC nenajdete žádnou faleš, vše je opravdové! Naše maso je nejen čerstvé, ale není ani strojově upravené. K přípravě KFC produktů je používáno jen čerstvé maso bez umělých dochucovadel. Maso nemeleme, pouze ho pečlivě krájíme na kousky, aby si zachovalo svou strukturu a šťavnatou chuť.
Ručně připraveno… vždy!
Vynikající chuť kuřat z KFC není pouze otázkou kvality. Naši kuchaři veškeré maso ručně obalují ve směsi mouky a bylinek těsně před přípravou finálních produktů a servírováním zákazníkovi. Je to skutečná ruční práce! Obalovací směs vděčí za svou jedinečnou chuť tajné kombinaci 11 druhů bylin a koření. Její skvělá chuť uspokojuje i ty nejnáročnější chuťové pohárky již po dobu 74 let. Směs představuje nejstřeženější poklad společnosti – originální recept Colonela Sanderse je pečlivě hlídán v areálu společnosti v americkém Lousville.
KFC – Falešnému kuřeti „Kurňákovi“ vstup zakázán!
Kurňák je lstivá a podvodná imitace kuřete,! Má dvě tváře a proto není hodný důvěry. KFC mu teď vyhlašuje válku! Proč? Protože kuřecí maso v KFC je čerstvé a od lokálních dodavatelů! Není to žádné umělé a průmyslově zpracované kuře! Kurňákovi je vstup zakázán do každé KFC restaurace – nic falešného a umělého se k nám nedostane!
Chcete se vyhnout náhražkám a umělým produktům? Spolehněte se na KFC – opravdové kuře přináší opravdovou chuť!
Hlavní dodavatelé KFC
Kuřecí maso dodávají do restaurací KFC dvě lokální firmy a zároveň významní hráči v oblasti zpracování drůbežího masa – Vodňanská drůbež a Drůbežářský závod Klatovy. Oba dodavatelé splňují vysoké požadavky na jakost, kvalitu a zdravotní nezávadnost poskytovaných produktů, o čemž svědčí řada certifikátů mezinárodních standardů jakosti (BRC, IFS i HACCP) i česká značka kvality, Klasa, kterou se může pochlubit většina produktů obou dodavatelů. Produkty splňují přísné veterinárně-hygienické zákonné parametry.
Zajímavosti:
- Závod DZ Klatovy patří k nejmodernějším potravinářským provozům v ČR i Evropě
- Závod Vodňanská drůbež zpracovává pouze kuřata českého původu, která mají dohledatelný rodokmen. Na základě „rodného čísla“ je možné se dozvědět detailní informace o původu kuřete – o farmě, na které vyrůstalo, kde bylo zpracováno i informace o veterinární kontrole
Zajímavosti o kuřecím mase
Drůbeží maso je dle statistik mezi spotřebiteli oblíbené a v jídelníčku zaujímá zhruba 1/3 celkově konzumovaného masa. Drůbeží maso, označované také jako maso bílé, je ve srovnání s ostatními druhy masa křehké a lehce stravitelné a jeho dobré chuťové vlastnosti umožňují přípravu nejrůznějšími způsoby.
Drůbeží maso, především kuřecí, vykazuje ve srovnání s ostatními druhy mas nejnižší energetickou hodnotu, a zároveň je bohaté na lehce stravitelné bílkoviny, jež dodávají tělu potřebné aminokyseliny nepostradatelné ve výživě. Kuřecí maso je bohaté na vitamíny B12, B3 a B6 a na minerály – fosfor, zinek, draslík (důležitý pro svalovou, především srdeční, činnost) a obsahuje i železo, jež podporuje tvorbu červených krvinek. Obsah minerálních látek ve svalovině dosahuje 1 – 1,5 %. Drůbeží maso je proto nedílnou součástí moderní racionální stravy a často se také vyskytuje v jídelníčcích sportovců. Díky nízkému obsahu tuku (zhruba 3,5 – 5 % váhy) je drůbeží maso důležité i z pohledu zdravé výživy.
Zajímavosti:
- Kuřecí maso je velmi výživné. Průměrná porce kuřete o hmotnosti 100 g obsahuje cca 520 kJ (samotné prsní maso dokonce 420 kJ) a lidský ogranismus si z tohoto množství kuřete dokáže vzít až 30 různých výživných látek
- Podíl bílkovin (21,6 g) a tuku (4 g) na 100 g porci je v kuřecím mase výhodnější, než u jiných druhů masa, proto je kuřecí maso vhodné například pro sportovce
- Průměrná spotřeba drůbežího masa na obyvatele EU se pohybuje okolo 23 kg/rok, v České republice dosahuje cca 25 kg/osoba/rok (údaj za rok 2012)
Perlička na konec:
Věděli jste, že kuře je nejbližší žijící příbuzný tyranosaura rexe?
Zdroj: Tisková zpráva
Napsat komentář