Sázet se dá cokoli. Bylinky na zahradě, góly do sítě brankáře nebo vejce. Jak je sází v Bulharsku si ukážeme právě teď.

Ingredience:
400 g balkánského sýra
6 lžic oleje
8 vajec
2 lžičky grilovací směsi
2 lžíce nadrobno nakrájené pažitky nebo petrželky

Postup:
Na zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme na něj na ploché dílky nakrájený sýr a na spodní straně ho krátce opečeme a obrátíme, dříve než se začne rozpouštět. Posypeme grilovacím kořením a rozklepneme na sýr vejce. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby nebo pod gril a pokrm zapečeme.

Potom rozdělíme na talíře a posypeme posekanou pažitkou nebo petrželkou. Nemusíme solit, balkánský sýr je dostatečně slaný.

Podáváme s chlebem nebo brambory.