Tuňákové muffinyCelozrnná mouka je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Na rozdíl od bílé mouky, která je na tyto živiny chudá. Muffiny jsou ideální svačinkou pro děti, ale i dospělé. Pokud nejsou děti na výraznější chuť celozrnné mouky zvyklé, můžete polovinu mouky nahradit za jemnější celozrnnou grahamovou mouku, kukuřičnou mouku nebo za ovesné vločky.

Ingredience:
1 šálek celozrnné mouky
1 menší strouhaná cuketa
1 konzerva tuňáka Calvo v tomatové omáčce
2 vejce
1 lžíce lněného semínka
1 lžička hořčice
strouhaný sýr na posypání
sůl, pepř, koření na ryby podle chuti
1 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů

Tuňákové muffiny

Postup:
Bílek vyšleháme na tuhý sníh.

Všechny ingredience smícháme dohromady a vmícháme sníh z bílku.

Vzniklé těsto vkládáme do vymazaných formiček na muffiny. Nakonec posypeme malým množstvím oblíbeného nastrouhaného sýra.

Muffiny pečeme dozlatova na 170 °C.

TIP: Namísto mouky můžete použít i vařenou quinou nebo bulgur.