V období adventu zdobí čerstvě napečené vánoční cukroví snad každý stůl. Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Naše bio potraviny vás přesvědčí o tom, že skvělé linecké cukroví se dá upéct i bez pšeničné mouky. Bezlepkové cukroví je takřka k nerozeznání od toho běžného, a vlastně je možná ještě lepší!
Ingredience:
250 g bezlepkové mouky ORGRAN – zakoupíte v Bio Fresh Food za 102,- Kč
120 g másla
120 g mletého cukru
1 celé vajíčko
2 vanilkové cukry
1 čajová lžička prášku do pečiva
Postup:
Přísady na pečení musí být pokojové teploty. Všechny smícháme v těsto a dáme do lednice minimálně na hodinu odpočnout. Těsto rozválíme na moukou vysypané podložce. Vykrájená linecká kolečka skládáme na vymazaný plech. Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě na 170 stupňů.
Upečené kousky cukroví necháme na plechu nejdříve vychladnout, aby se nám nerozpadly. Poté můžeme linecká kolečka slepovat marmeládou či čokoládovou pomazánkou.
Napsat komentář