FrittataFrittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad. Čím se tedy liší? Způsobem přípravy a také konzistencí – je pevnější. Podobně jako u omelety je možné do ní vmíchat nejrůznější suroviny a my se dnes vrhneme na špenát, cizrnu a chorizo.

Ingredience:
1 malá cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 pečená červená paprika
200g vařené cizrny
150 g choriza
1 lžička uzené papriky
2 velké hrsti špenátu
5 vajec
sůl

Frittata

Postup:
Jemně nakrájíme cibuli a česnek a zpěníme v pánvi v olivovém oleji doměkka.

Papriku a chorizo nakrájíme na kostičky velikosti cizrny a právě spolu s cizrnou přidáme na pánev. Necháme vše pěkně zpěnit, dokud chorizo nepustí olej.

Přidejte špenát a stále míchejte, dokud vše v pánvi nepovolí a pěkně se nepromíchá.

Přidejte vejce a míchejte, aby se vajíčka zapojila do směsi. Pak stáhněte na mírný oheň, udržujte teplotu.

Předehřejte gril a posuňte celou pánev pod gril, abyste ogrilovali horní vrstvu. Grilujte zhruba 1-2 minuty, dokud horní vrstva nezíská zlatavou barvu.

Pak odstraňte z grilu, jemně uvolněte nožem okraje přichycené k pánvi. Na horní část pánve položte mělký talíř dnem vzhůru. Na něj frittatu vyklopte. Vezměte druhý talíř, ten přiložte opatrně na aktuálně horní část frittaty, opět vše překlopte – na konci tohoto manévru byste měli mít frittatu na talíři tou ogrilovanou stranou nahoru.

Posypte ji trochou mořské soli a můžete podívat.

Zdroj: youllhavehadyourtea.blogspot.com