Brambory do Evropy dostali Španělé a tak bychom se mohli podívat, jak se v této kuchyni připravují.

Ingredience:
500 g malých brambor
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 zelená paprika
1 lžička chilli koření
1 lžička hořčice
3 dl rajčatového protlaku
3 dl zeleninového vývaru
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup:
Brambory oloupeme a překrojíme napůl, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, papriku na proužky. V pánvi s těžkým dnem rozehřejeme olej, přidáme brambory a cibuli a mícháme, až cibule zesklovatí a změkne (asi 5 minut).

Vložíme papriku, chilli koření a hořčici a vaříme další 2-3 minuty. Nakonec vlijeme vývar a rajčatový protlak, přivedeme k varu, poté zmírníme plamen a necháme probublávat asi 25 minut, dokud brambory nezměknou.

Hotové je přendáme do předehřáté mísy, posypeme nasekanou zelenou petrželkou a hned podáváme.