Vše je velmi zdravé a připravené obratem ruky! Toto jídlo je ideální, když nemáte mnoho času.

Ingredience:
600 g žampionů
1 lžíce citronové šťávy
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2 svazečku rozmarýny
400 g zralých rajčat
2 lžíce olivového oleje
50 ml vody
sůl
bílý pepř

Postup:
Žampiony očistíme tak, že je opatrně čistíme buď vlhkou utěrkou nebo nasucho jemným kartáčkem na zuby. Hnědá místa vyřízneme. Podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a pokapeme citronovou šťávou.

Cibuli a česnek oloupeme, jemně nakrájíme. Rozmarýnu otrháme a ostrým nožem pokrájíme nadrobno. Zbytky po stopkách rajčat kruhovitě vyřízneme. Rajčata přelijeme vroucí vodou, necháme vychladnout, stáhneme slupku a jejich dužinu nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozpálíme olej a houby za stálého míchání zprudka osmažíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, rozmarýn a rajčata a vše krátce osmahneme.

Nakonec přelijeme 50 ml vody. Pikantně ochutíme solí a pepřem, přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.\r\n

Tip
Podáváme jako ideální přílohu ke krátce pečenému masu nebo rybě.