Kombinace ryby, zeleniny a sladkých rozinek – neobvyklé složení zdravé pochoutky.

Ingredience:
4 steaky z lososa
2 lžíce olivového oleje
500 g čerstvého špenátu
1 stroužek česneku
2 lžíce zlatých rozinek
2 lžíce slunečnicových semínek
sůl
pepř
snítka rozmarýnu a tymiánu

Postup:
Porce ryby osolíme, potřeme olejem, posypeme rozmarýnem a tymiánem (nemáme-li čerstvý, použijeme sušený v menším množství), zabalíme do alobalu a upečeme v troubě nebo na grilu.

Mezitím si připravíme špenát. Dobře ho vypereme, odkrájíme z něj stonky a za častého míchání podusíme. Na dušení necháme jen tolik vody, kolik zbylo po oprání. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.

Na pánvi rozpálíme olej a necháme na něm zezlátnout rozinky a opražit slunečnicová semínka – nesmí zhnědnout, zhořkly by!

Hotový špenát ještě minutu prohřejeme na pánvi. Lososa rozbalíme a podáváme se špnátem.