Tento recept nás zavede až do dalekého Japonska – Země vycházejícího Slunce.

Ingredience:
2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky
olej na smažení
2 plátky citronu na ozdobu a ochucení
zelený salát na kousky natrhaný

na marinádu:
3 lžíce sójové omáčky
30g čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
2 velké stroužky česneku, oloupané a nastrouhané
sůl a pepř podle chuti

na obalení:
2 lžíce kukuřičné moučky
2 lžíce hladké mouky

Postup:
Smíchat ingredience na marinádu, vložit dovnitř kousky kuřete a marinovat po 30min.

Smíchat kukuřičnou moučku a mouku. Vzít každý kousek kuřete z marinády a obalit ho v mouce.

Rozehřát olej na 180°C a osmažit v něm kousky kuřete po 4-5min., nebo až jsou zlatohnědé.

Podávat horké na zeleném salátě, ozdobené citronem.