Pokud zkombinujete mozzarellu, pecorino, parmazán a gorgonzolu, bude to jedinečný chuťový zážitek!
Ingredience:
na těsto:
375 g polohrubé mouky
20 g droždí
200–250 ml vlažné vody
4 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
na obložení:
400 g rajčat
2 stroužky česneku
4 lístky šalvěje
150 g mozzarelly
100 g pecorina
100 g parmazánu
100 g gorgonzoly (vcelku)
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
Postup:
Do mísy prosijeme mouku, do jejího středu uděláme prohlubeň, do které rozdrobíme droždí a s trochou vody rozmícháme v těstíčko. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 15 minut.
Přilejeme zbylou vodu a olej, přidáme sůl a vypracujeme těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut kynout.
Mezitím rajčata křížem nařízneme, krátce je ponoříme do vroucí vody, vyjmeme a stáhneme z nich slupku. Potom je rozpůlíme, zbavíme vnitřku a semínek a nakrájíme na tenká kolečka.
Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Lístky šalvěje podélně rozpůlíme. Mozzarellu, pecorino a gorgonzolu drobně nakrájíme, parmazán jemně nastrouháme.
Těsto rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme jako koule. Na pomoučeném válu ho vyválíme do kruhu o tloušťce 1/2 centimetru a položíme ho na vymazaný pečící plech. Troubu si předehřejeme na 220°C.
Těsto poklademe plátky rajčat a česneku. Dobře osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na vše položíme sýr a lístky šalvěje. Pečeme přibližně 20 minut do zlatova (plyn 4–5; teplota 200°C).
Tip:
Naporcované a vytvarované těsto si můžete zabalené ve fólii uložit v mrazáku. Když ho podle potřeby vyložíte a dáte rozmrazit, poslouží vám jako čerstvé.
Napsat komentář