Karbanátky lze připravit nejen z mletého masa, ale i ze sóji. Vyzkoušejte trochu netradiční, ale vůbec ne špatnou chuť sójových karbanátků!

Ingredience:
150 g sóji
2 housky
hrnek mléka
3 vejce
30 g slaniny
1 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
majoránka
strouhanka
tuk na smažení

Postup:
Přebranou, propláchnutou a namočenou sóju, uvaříme doměkka a scedíme.

Smícháme ji s vymačkanými, v mléce namočenými houskami a společně umeleme.
Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a dozlatova na ní osmažíme jemně nasekanou cibuli a česnek. Spolu se dvěma rozmíchanými vejci je přidáme k rozemleté hmotě, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše dobře promícháme.

Děláme malé karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance a po obou stranách usmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

Tip:
Podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.