Tatarský biftek lze připravit i bez masa – proto to označení “falešný”. Dnes tedy vaříme pro ty, kteří neholdují masité stravě.

Ingredience:
200 g brambor uvařených ve slupce
1 cibule
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý černý pepř
1–2 mladé cibulky

Postup:
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky vhodné k přípravě pomazánky. Přidáme očištěnou, nadrobno nasekanou cibuli, kečup, worcesterskou omáčku, sojovou omáčku, sůl, mletý černý pepř a zlehka důkladně promícháme. Odložíme do chladu nebo do chladničky alespoň na 30 minut.

Falešný tatarský biftek mažeme na černý chléb a podáváme posypaný kolečky mladé cibulky.

Tip:
Výborně chutná na topinkách opečených na trošce rostlinného oleje, nebo připravených v topinkovači.