Váš portál do světa gastronomie

Polévka z rajčat a mrkve

Polévka z rajčat a mrkveTato polévka vznikla tak trochu náhodou. Zůstaly mi po předchozím vaření nějaké zbytky a tak jsem si říkal, že bych je mohl zkusit zužitkovat v polévce, která vychází z přípravy známé italské polévky minestrone. A výsledek předčil očekávání!

Polévka z rajčat a mrkveIngredience:
0,5 litru zeleninového vývaru
3 mrkve
3 rajčata
sůl
extra panenský olivový olej
nastrouhaný parmazán

Postup:
Nakrájíme mrkve na kolečka. Rajčata nakrájíme na kousky.

Na rozpáleném oleji nejprve lehce orestujeme mrkev a pka přidáme rajčata. Až změknou, tak vše zalijeme vývarem a vaříme zhruba 15 minut.

Po čtvrthodině polévku rozmixujeme ponorným mixérem. A je téměř hotovo.

Nalijeme do talíře, zakápneme olejem a posypeme nastouhaným parmazánem. Můžeme i ozdobit lístkem bazalky. Podáváme s pečivem.

2 komentáře

  1. Jana Krutílková

    Zajímavý recept. Říkám si, že člověk nemusí postupovat vždy přesně podle návodu, ale obmněnit suroviny a pokaždá tak vlastně má novou polévku.

  2. Nivea86

    Máte pravdu, Jano. Jinak já bych do této přidala i třeba trochu brambor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑